Danske Rederier, Volume 3

Danske Rederier, Volume 3

Udkommer december 2006

Brødrene Tholstrup/Trans Kosan/Lauritzen Kosan dækker over det første rederi i verden, der transporterede flydende gas på skibe. I 1951 blev ”Kosangas” leveret fra Svendborg Skibsværft som det første. Siden fulgte nybygningen ”Rasmus Tholstrup” og en række andre. Alt i alt har rederiet en flådeliste på 80 enheder medregnet en stribe nybygninger, som i de kommende år skal leveret fra Korea. Rederiet har siden 1990 været en del af J. Lauritzen koncernen.

Aarhus Sten & Grus Kompagni. Stiftet i 1928 af to brødre, der blev sendt fra København til Århus for at starte et rederi med sandpumpere og indvinding af sømaterialer. I årene frem til 1972, da rederiet blev solgt tilbage til den oprindelige Carl Nielsen familie, var der 14 sandpumpere og transportskibe i flåden.

Rederiet Juhl & Ehrhorn. Et coaster-rederi, der blev stiftet i 1974 med købet af brugt coaster. Den blev siden fulgte af flere enheder/nybygninger. Sidste skib blev afviklet i 2004, men rederi-kontoret virker fortsat som befragtningskontor for andre skibsredere.

Pris: 325,00 kr + forsendelse 75,00 kr.

224 sider, B5-format, stift bind